Jakob Hausmann

Vorbim în continuare despre un profesionist în bucătărie, pasionat de transformarea roadelor naturii în preparate excelente pe care le dă mai departe altora.

Este Chef Jakob Hausmann, maestru în arta culinară!

Jakob Hausmann s-a născut în Steckborn, Elveţia și a absolvit şcoala de bucătari în ţara natală. De-a lungul anilor, a obţinut numeroase diplome în arta culinară,  inclusiv 2 diplome de cursuri de bucătărie moleculară în Elveţia.

Este Membru  Eurotoques – European Community of Chefs și Consilier Onorific  – Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs – Asociaţia Mondială de Gastronomie – Graubuenden –Elveția.  În anul 2013 a obținut Medalia de Argint cu echipa regională a României la Salonul Culinar Mondial – Basel.

Screen Shot 2020-04-24 at 11.43.27
Hausmann-Jakob-Nou

1

Pasiune

Pasiunea cu care gătește și multiplele specializări, printre care una în gastronomia moleculară și o alta în bucătăria fusion, i-au adus numeroase premii, însă cel mai drag îi este ”Distincția pentru arta culinară – Mihai Eminescu”, prin care i s-au recunoscut meritele pentru întreaga activitate.

2

Bucurie

Susține valorile simple, de care ne îndepărtăm pe zi ce trece tot mai mult. Mâncarea bună și bucuria de a o savura alături de cei dragi trebuie să fie niște constante în viața noastră, a tuturor. Întoarcerea la tradiție, la mersul la piață, utilizarea ingredientelor locale, de sezon, în locul celor importate de peste mări și țări.

3

Mica Elveție

#Mica Elveție, marcă a calității în gastronomie, este proiectul său de suflet, început de mai bine de 20 de ani, unde se regăsește un întreg univers îmbelșugat cu idei și gusturi, arome și multă pasiune pentru gătit, ce au dat și continuă să dea naștere unor experiențe gastronomice desăvârșite.

4

Blue Gourmet

Din anul 2020, Mica Elveție si creatorul  ei, chef Jakob Hausmann, au trecut la un nou nivel de activitate – catering  de înaltă calitate cu meniuri de sezon, create special pentru linia aeriana Blue Air – BlueGourmet.

5

Consultanță

Susține constant demonstrații de gătit pentru cei pasionați de noile tehnici culinare, oferind sprijn de specialitate și consultanță în gastronomie pentru restaurantele și hotelurile aflate la început de drum.

6

Inovație

În același timp, fiind un inovator în gastronomie, a reușit prin intermediul firmei sale, Hausmann World, să devină reprezentant în România pentru aparatură și ustensile moderne de gătit, “tips and tricks” pentru orice bucătar, amator sau profesionist, cum ar fi: Profboard, Lotus Grill, Henkelman, Julabo, Steak Champ, Victorinox sau Helia Smoker.

Persoană Publică

Screen Shot 2020-04-24 at 11.43.07
22365739_1684901358200641_2438588263657531339_n

Până la urmă, viața este despre mâncare și dragoste

una hrănește trupul, cealaltă sufletul

Și e bine să ne luăm timp pentru a ne bucura de amândouă.

Este genul bucătarului ideal

căruia îi place să discute cu cei cărora le gătește, să explice ce și cum a pregătit. Nu fuge de feedback-uri și n-ar avea de ce. Este un bucătar cu 4 cărti publicate, pline cu combinații de gusturi și arome care îi aparțin. Printre ele se numără și volumul „Bucătăria anotimpurilor”.

Pentru că Chef Jakob a învățat de mic, de la mama sa, să gătească numai cu ingrediente de sezon, proaspete, gustoase și cât mai naturale, din respect pentru cei cărora le gătește.

Cu o imagine publică foarte apreciată

și de un real impact, are numeroase apariţii în presă si colaborări săptămânale şi lunare în reviste de specialitate, colaborări cu diverse televiziuni. A fost prezent în diferite show-uri, concursuri gastronomice și reclame, asemeni „Bucătarului Inedit” sau internaționale, precum reclama actuală Selgros Germania – “pentru profesioniști și pasionați de bunătățuri”.

 A prezentat reţete internaţionale de bucătărie moleculară, fiind invitat în calitate de expert în gastronomie în diferite emisiuni.

Și colaborările nu se opresc aici

Este deschis întotdeauna noilor proiecte, menite să vină în sprijinul consumatorilor cu sfaturi, idei și rețete unice. Importante branduri din domeniul retail și culinar precum Selgros România, Eisberg-Iubesc Salatele, Fuchs Condimente, Inedit Bob de Soia sau Dr. Oetker Professional, i-au acordat votul de încredere, derulându-se în prezent pe piață colaborări de un real succes.

Latura sa umană este puternic creionată de numeroase acțiuni umanitare, atunci când bucătarul, dar mai ales „omul” Jakob, gătește cu mare drag pentru oamenii simpli, pentru cei neajutorați, copii, bătrâni sau oameni ai străzii.

E

Mica Elvetie

Mica Elveție Icoanei, MIca Elveție St. Moritz, Mica Elveție Centrul Vechi

R

Blue Gourmet

Activitatea noastră actuală