Restaurantele Mica Elveție

Profesorul său i-a spus: “Hausmann, atenţie! Clientul când vine la tine, vine cu familia, cu prietenii, cu timpul şi cu banii săi. Trebuie să îi dai ce e mai bun şi să-l ţii acolo,

să-i oferi TOT

Începuturi

Chef Jakob Hausmann a venit pentru prima oară în România în anii ‘90 și s-a îndrăgostit de loc și de oameni.  A înființat acum mai bine de 20 de ani restaurantul Mica Elveție și a gătit cu pasiune pentru oaspeții săi, exact cum ar fi făcut-o pentru familie și prieteni.

Profesorul său i-a spus: “Hausmann, atenţie! Clientul când vine la tine, vine cu familia, cu prietenii, cu timpul şi cu banii săi. Trebuie să îi dai ce e mai bun şi să-l ţii acolo, să-i oferi TOT

MicA Elveție Icoanei

Și astfel, Chef-ul a început să ofere tot, din 1998, când s-a născut restaurantul Mica Elveție, în locația de la Parcul lcoanei, într-o zonă centrală a Bucureștiului, încărcată de istorie și cultură, unde au trăit, au păşit, capete încoronate, oameni importanţi, figuri celebre, sau au luat masa la fostul restaurant Moldova, locație de renume a Bucureștiului, cu o puternică încarcătură gastronomică, încă din anul 1945.

Mica Elveție St. Moritz

După 10 ani, Mica Elveție și-a mutat “sufrageria” de oaspeți , în Str. Sandu Aldea într-o casă cu poezie, cu o curte mare, parcă nebucureșteană. Plasată într-un decor de grădină, cu gazon, flori și aer proaspăt, era locul perfect pentru petrecerea unei seri de vară, și nu oricum, ci în compania unor preparate cu adevărat speciale, gătite de chef-ul Jakob Hausmann.

Simbolistica locului condimenta experința fiecărui trecător, care zăbovea la un pahar rece de bere și o friptură pe piatra încinsă, marca Chef-ului elvețian.

Decorațiunile din grădină (soarele – simbol St. Mortiz , stațiune de lux elvețiană) completau tabloul elvețian, ca un miraj, o oază de liniște și verdeață, ruptă de tumultul capitalei.

Mica Elveție Centrul Vechi - Str. Franceză

Restaurantul a ajuns apoi în vâltoarea trăirilor gastronomice, din centrul istoric al Bucureștiului, în Str. Franceză, având în același timp parte și de o activitate intensă la nivel de servicii hoteliere de multe stele.

Această locație s-a bucurat de cel mai mare succes.  Pe lângă specialitățile consacrate din carne și pește pe piatra încinsă, oaspeții nu au ratat raclette-ul, fondue-ul aromatizat cu roșii, parfait-ul  flambat de portocale cu ciocolată,  și nici meniurile sănătoase, în trend, diverse tipuri de salate, rețete vegetariene și foarte multe atracții culinare de sezon.

Și astfel, sufrageria Chef-ului a fost tot timpul plină de oameni dragi, prieteni, voie bună, arome îmbietoare și mult bun gust!

R

Blue Gourmet

Activitatea noastră actuală